Web Analytics

Este Windows Defender suficient de bun?

Este Windows Defender Antivirus bun.

Cât de bun este Windows Defender?

Windows Defender oferă protecție completă în timp real, oferind apărare pentru setările de sistem, suplimente de browser, descărcări, programe și drivere. Deși a început ca un plus valoros pentru Windows XP, a devenit parte integrantă a Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10 și Windows 11.

Avantajul său semnificativ este că este complet gratuit și oferă mai multe instrumente esențiale pentru a vă proteja computerul cu sistemul de la Microsoft. Pe lângă protecția în timp real, Windows Defender garantează controlul parental, un firewall și securitate ridicată atunci când navighezi online.

În timpul diferitelor teste de performanță, detectarea malware-ului a obținut un scor de 98%, ceea ce este un rezultat excelent pentru software-ul gratuit. De asemenea, permite scanarea manuală pentru a ajuta computerul să se apere de viruși în orice moment.

Și asta nu este tot, deoarece Microsoft a introdus câteva funcții complet noi în formula antivirus dovedită. Acum, Windows Defender vă încurajează să verificați performanța și starea de sănătate a dispozitivului, acceptă protecția împotriva site-urilor de phishing și descarcă automat actualizările necesare prin Windows Update. Suna minunat? Din păcate, se dovedește că în vremuri de atacuri de hackeri și de escrocherii online, o astfel de protecție poate să nu fie suficientă.

Securitatea Windows este suficientă?

Windows Defender este un program antivirus puternic și gratuit și va fi perfect pentru a porni computerul pentru prima dată. Dar cu siguranță nu va servi ca protecție autonomă împotriva amenințărilor, așa că dacă acesta este singurul tău antivirus, ia în considerare achiziționarea de alternative Defender. Slăbiciunea sa masivă este neregularitatea actualizărilor bazei de date cu viruși.

Spre deosebire de programele antivirus de vânzare cu amănuntul, care pot introduce mai multe actualizări pe zi, Windows Defender nu își actualizează bazele de date la fel de frecvent. Înseamnă o protecție slabă împotriva atacurilor ransomware din ce în ce mai frecvente și a tuturor noilor viruși avansati. Este un dezavantaj masiv, deoarece bazele de date actualizate de viruși sunt baza fundamentală pentru funcționarea corectă a programelor antivirus.

O altă problemă cu Windows Defender este lipsa vizibilă a funcțiilor de securitate suplimentare în timpul utilizării computerului și a internetului. Cu antivirusuri plătite, instrumente suplimentare, cum ar fi protecția prin e-mail, blocarea reclamelor, VPN și verificarea site-ului sunt standard.

Între timp, Windows Defender are încredere în utilizator, presupunând că știe ce site-uri web reprezintă o amenințare. Demonstrează că creatorii săi tratează destul de prost software-ul antivirus, concentrându-se pe dezvoltarea altor software și instrumente de la Microsoft. Vânzătorii de antivirus plătiți se concentrează numai pe îmbunătățirea furnizării celei mai solide protecție potențialilor utilizatori ai software-ului lor inovator.

Citeste si...

Produse Software

-71%
Prețul inițial a fost: 139,00 lei.Prețul curent este: 39,99 lei. TVA inclus
-75%
Prețul inițial a fost: 399,00 lei.Prețul curent este: 99,99 lei. TVA inclus
-57%
Prețul inițial a fost: 69,00 lei.Prețul curent este: 29,99 lei. TVA inclus
-57%
Prețul inițial a fost: 299,90 lei.Prețul curent este: 129,99 lei. TVA inclus
Acest website foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia.