Web Analytics

Ce este nou în Windows 11, versiunea 22H2

Ce este nou în Windows 11, versiunea 22H2

Windows 11 22H2 este o actualizare a caracteristicilor pentru Windows 11. Include toate caracteristicile și remedierea actualizărilor cumulate anterioare pentru Windows 11, versiunea 21H2, versiunea originală a Windows 11. Acest articol enumeră funcțiile noi și actualizate pe care profesioniștii IT ar trebui să le cunoască.

Microsoft Pluton

Procesorul de securitate Microsoft Pluton este o tehnologie de securitate chip-to-cloud construită cu principiile Zero Trust la bază. Microsoft Pluton oferă rădăcină de încredere bazată pe hardware, identitate sigură, atestare securizată și servicii criptografice. Tehnologia Pluton este o combinație între un subsistem securizat, care face parte din System on Chip (SoC) și software-ul creat de Microsoft care rulează pe acest subsistem securizat integrat. Microsoft Pluton poate fi activat pe dispozitive cu procesoare compatibile Pluton care rulează Windows 11, versiunea 22H2.

Protecție îmbunătățită împotriva phishingului

Protecția îmbunătățită împotriva phishingului în Microsoft Defender SmartScreen ajută la protejarea parolelor Microsoft la școală sau la serviciu împotriva phishing-ului și a utilizării nesigure pe site-uri web și în aplicații. Protecția îmbunătățită împotriva phishingului funcționează împreună cu protecțiile de securitate Windows pentru a ajuta la protejarea parolelor de conectare la serviciu sau școală Windows 11.

Pentru mai multe informații, consultați Protecție îmbunătățită împotriva phishingului în Microsoft Defender SmartScreen și Protejați parolele cu protecție îmbunătățită împotriva phishingului în blogul Windows IT Pro.

Control inteligent al aplicației

Smart App Control adaugă o protecție semnificativă împotriva programelor malware, inclusiv a amenințărilor noi și emergente, prin blocarea aplicațiilor care sunt rău intenționate sau care nu sunt de încredere. Smart App Control ajută, de asemenea, la blocarea aplicațiilor potențial nedorite, care sunt aplicații care pot face ca dispozitivul să funcționeze lent, să afișeze reclame neașteptate, să ofere software suplimentar pe care nu l-ați dorit sau să facă alte lucruri la care nu vă așteptați.

Credential Guard

Dispozitivele compatibile Windows 11 Enterprise versiunea 22H2 vor avea Windows Defender Credential Guard activat în mod implicit. Aceasta modifică starea implicită a caracteristicii în Windows, deși administratorii de sistem pot modifica în continuare această stare de activare.

Blocarea șoferului rău intenționat și vulnerabil

Lista de blocare a driverelor vulnerabile este activată automat pe dispozitive pentru următoarele două condiții noi:

  • Când Controlul aplicației inteligente este activat
  • Pentru instalări curate de Windows

Windows 11, versiunea 22H2 acceptă protecție suplimentară pentru procesul Local Security Authority (LSA) pentru a preveni injectarea de cod care ar putea compromite acreditările.

Criptarea datelor personale

Criptarea datelor personale (PDE) este o caracteristică de securitate introdusă în Windows 11, versiunea 22H2, care oferă caracteristici suplimentare de criptare Windows. PDE diferă de BitLocker prin faptul că criptează fișierele individuale în loc de volume și discuri întregi. PDE apare pe lângă alte metode de criptare, cum ar fi BitLocker.

PDE utilizează Windows Hello for Business pentru a conecta cheile de criptare a datelor cu acreditările utilizatorului. Această caracteristică poate minimiza numărul de acreditări pe care utilizatorul trebuie să le rețină pentru a obține acces la fișiere. De exemplu, când folosește BitLocker cu PIN, un utilizator ar trebui să se autentifice de două ori – o dată cu PIN-ul BitLocker și a doua oară cu acreditările Windows.

Această cerință impune utilizatorilor să-și amintească două acreditări diferite. Cu PDE, utilizatorii trebuie să introducă doar un set de acreditări prin Windows Hello for Business.

Teme educaționale

Începând cu Windows 11, versiunea 22H2, puteți implementa teme educaționale pe dispozitivele dvs. Temele educaționale sunt concepute pentru elevii care folosesc dispozitive într-o școală. Temele permit utilizatorului final să configureze rapid aspectul și senzația dispozitivului, cu tapet prestabilit, culoare de accent și alte setări. Elevii își pot alege propriile teme, făcându-i impresia că dispozitivul este al lor.

Notificările Windows Update

Acum puteți bloca notificările utilizatorilor pentru actualizările Windows în timpul orelor active. Această setare este utilă în special pentru organizațiile educaționale care doresc să împiedice notificările Windows Update să apară în timpul orelor de curs. Pentru mai multe informații, consultați Controlul notificărilor de repornire.

Accesibilitatea Windows

Windows 11, versiunea 22H2, include îmbunătățiri suplimentare pentru persoanele cu dizabilități: subtitrări live la nivel de sistem, sesiuni Focus, acces vocal și voci mai naturale pentru Narator. Pentru mai multe informații, consultați Noile funcții de accesibilitate care vin în Windows 11 și Cum include includerea stimulează inovația în Windows 11.

Suport pentru codificare video de înaltă eficiență (HEVC)

Începând cu Windows 11, versiunea 22H2, suportul pentru High Efficiency Video Coding (HEVC) este acum disponibil. Puteți reda videoclipuri HEVC în orice aplicație video de pe dispozitivul dvs. Windows 11. HEVC este conceput pentru a profita de capabilitățile hardware de pe unele dispozitive mai noi pentru a accepta conținut 4K și Ultra HD.

Pentru dispozitivele care nu au suport hardware pentru videoclipuri HEVC, este oferit suport software, dar experiența de redare poate varia în funcție de rezoluția video și de performanța dispozitivului dvs.

Cumpără acum Licenta Windows 11 Pro

Citeste si...

Produse Software

-57%
Prețul inițial a fost: 299,90 lei.Prețul curent este: 129,99 lei. TVA inclus
-57%
Prețul inițial a fost: 69,00 lei.Prețul curent este: 29,99 lei. TVA inclus
-90%

Sisteme de operare

Microsoft Windows 11 Home Key

Prețul inițial a fost: 389,99 lei.Prețul curent este: 39,99 lei. TVA inclus
-60%
Prețul inițial a fost: 99,00 lei.Prețul curent este: 39,90 lei. TVA inclus
Acest website foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia.