Web Analytics

Este Windows 11 mai bun decât Windows 10?

Este Windows 11 mai bun decât Windows 10

Windows 11 vs. Windows 10: este în sfârșit momentul să faci upgrade?

Windows 11 vine cu o gamă largă de caracteristici noi, îmbunătățiri de performanță și schimbări de design. Fiind cel mai recent sistem de operare Windows, primește, de obicei, mai multă atenție decât Windows 10. În plus, nu există prea multe riscuri în a face upgrade la Windows 11.

Deși Windows 11 pare un facelift a lui Windows 10, sistemul de operare aduce o mulțime de caracteristici noi. Există modificări relativ mici, cum ar fi un nou meniu Start și Bară de activități (Task Bar), precum și câteva caracteristici definitorii, cum ar fi suportul pentru aplicațiile Android pe Windows 11.

Magazinele de aplicații în Windows 11 și Windows 10 se bazează pe același design. Cu toate acestea, magazinul de aplicații din Windows 11 aduce suport pentru aplicațiile Android prin intermediul Amazon Appstore. Sunt acceptate doar anumite aplicații Android, așa că asigură-te că citești ghidul nostru despre cum să instalezi aplicații Android pe Windows 11.

În comparație cu Windows 10, Microsoft include în Windows 11 mai multe tipuri de aplicații în afara platformei universale Windows (UWP). Ai în continuare acces la UWP, dar acum ai și aplicații Win32, precum Firefox și Epic Games Store.

Windows 11 reprezintă o schimbare vizuală semnificativă pentru Microsoft. În noul sistem de operare, Microsoft centrează Bara de activități și meniul Start pe mijlocul ecranului. Acest lucru îl face să semene un pic mai mult cu macOS și ChromeOS. Cu toate acestea, îl poți muta înapoi în partea stângă dacă dorești.

Windows 11 Pro Desktop

În afara principalei schimbări vizuale, Windows 11 vine cu ferestre cu colțuri rotunjite, noi pictograme de aplicații și noi emoji Fluent, exclusive pentru Windows 11. Cu toate acestea, Windows 11 nu a primit încă emoji-urile 3D la care Microsoft a făcut aluzie la lansarea inițială.

Un domeniu important pe care Microsoft s-a concentrat este Exploratorul de fișiere. Se zvonește că Microsoft pregătește o mare redesenare a Exploratorului de fișiere în 2023. Această redesenare ar urma să aducă serviciile Microsoft și OneDrive în Exploratorul de fișiere, precum și un nou meniu de detalii atunci când selectezi un fișier sau un folder.

Îmbunătățiri ale caracteristicilor de gaming

Dacă cauți cel mai bun sistem de operare Windows pentru gaming, Windows 11 este pentru tine. Actualizările recente ale Windows 11 au inclus optimizări pentru rularea jocurilor în mod fereastră și suport pentru funcții precum Auto HDR și DirectStorage – o funcție viitoare care ajută jocurile să se încarce foarte repede.

Microsoft a clarificat faptul că gamingul este un focus important pentru Windows 11, astfel că este platforma mai bună pentru gameri acum, mai ales că s-au rezolvat unele bug-uri de performanță. Jucătorii de pe PC fac upgrade la Windows 11 în număr mare, ceea ce este un semn bun.

Performanță

Windows 11 este mai rapid decât Windows 10, dar diferențele sunt mici în utilizarea de zi cu zi. Optimizările din Windows 11 îl ajută să ruleze mai rapid pe laptopurile mai slabe. Poți utiliza Windows 11 sau Windows 10 pentru munca la distanță, dar caracteristicile de colaborare ale Windows 11 sunt mult mai bune. Suportă fundal difuz, ajustări ale contactului vizual în timpul întâlnirilor virtuale și încadrare automată – niciuna dintre acestea nefiind prezentă în Windows 10.

Ar trebui să faci upgrade la Windows 11?

Fiind cea mai recentă versiune Windows, Windows 11 este cea mai bună alegere pentru majoritatea utilizatoilor de PC-uri și laptop-uri. Cu toate acestea, noile caracteristici aduc și unele limitări care pot complica unele upgrade-uri, în special pe PC-urile mai vechi.

Actualizarea la Windows 11 este un proces simplu, dar ai putea fi reticent dacă folosești încă Windows 10. Majoritatea PC-urilor pot face upgrade gratuit de la Windows 10 printr-o simplă actualizare Windows. Recomandăm cu tărie să alegi această metodă pentru a evita instalatoarele malicioase de Windows 11 pe care le găsești pe diferite website-uri.

Microsoft continuă să ofere suport pentru Windows 10 până în 14 octombrie 2025. Aceasta înseamnă că, dacă ai deja Windows 10, vei continua să primești suport în următorii câțiva ani. Dacă vrei să faci upgrade de la o versiune mai veche, va trebui să treci direct la Windows 11.

Vezi aici oferta noastra pentru Licenta Windows 11 Home și Licenta Windows 11 Pro.

Citeste si...

Produse Software

-59%
Prețul inițial a fost: 490,00 lei.Prețul curent este: 199,90 lei. TVA inclus
-50%
Prețul inițial a fost: 199,90 lei.Prețul curent este: 99,90 lei. TVA inclus
-57%
Prețul inițial a fost: 299,90 lei.Prețul curent este: 129,99 lei. TVA inclus
-60%
Prețul inițial a fost: 99,00 lei.Prețul curent este: 39,90 lei. TVA inclus
Acest website foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia.