Web Analytics

Care este diferenta dintre licentele OEM si Retail

Care este diferenta dintre licenta OEM si Retail

Licențele digitale OEM și Retail sunt două tipuri diferite de licențe software. Alegerea între o licență OEM și una Retail depinde de nevoile și circumstanțele individuale ale fiecărui utilizator. Iată diferențele principale dintre ele:

Originea licenței

OEM (Original Equipment Manufacturer) se referă la licențele software achiziționate de la producătorul original al echipamentului. Aceste licențe sunt destinate, de obicei, furnizării preinstalate pe hardware-ul nou achiziționat, cum ar fi computerele sau laptopurile.

Retail se referă la licențele software achiziționate direct de la un comerciant autorizat sau de la producătorul software și sunt destinate utilizatorilor finali obișnuiți. Aceste licențe sunt disponibile sub forma unui pachet de produs sau a unei chei de activare pe care utilizatorul o poate instala și utiliza pe propriul său hardware.

Transferabilitate

Licențele OEM sunt, în general, non-transferabile. Aceasta înseamnă că licența este valabilă doar pe acel hardware pe care a fost inițial instalată și nu poate fi transferată pe alt echipament.

Licențele Retail sunt transferabile. Utilizatorul final poate dezinstala licența de pe un dispozitiv și o poate reinstala pe altul. Cu toate acestea, utilizatorul trebuie să respecte termenii și condițiile specificate de producătorul software în ceea ce privește transferul licenței.

Suport și actualizări

Licențele OEM pot avea limitări în ceea ce privește suportul tehnic direct de la producătorul software. În multe cazuri, suportul tehnic este asigurat de OEM sau de furnizorul hardware asociat. Licențele Retail oferă, de obicei, suport direct de la producătorul software și sunt adesea eligibile pentru actualizări și upgrade-uri.

Preț

Licențele OEM sunt, în general, mai ieftine decât cele Retail. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt achiziționate în volum mare de către OEM-uri și sunt integrate direct în costul echipamentului.
Licențele Retail au un preț mai mare, deoarece sunt comercializate direct către utilizatorii finali și adesea includ servicii suplimentare, cum ar fi suportul tehnic direct și actualizările gratuite.

Iată câteva exemple de licențe digitale OEM și Retail pentru software:

Licențe OEM:

  • Licențe Windows OEM – Acestea sunt licențe de sistem de operare Windows achiziționate de la un producător de hardware, cum ar fi Dell, HP sau Lenovo, și preinstalate pe computerele lor.
  • Licențe Microsoft Office OEM – Acestea sunt licențe pentru suitele Microsoft Office, cum ar fi Office Home & Student sau Office Professional, care sunt preinstalate pe computerele OEM și sunt vândute împreună cu hardware-ul.

Licențe Retail:

  • Licențe Windows Retail – Acestea sunt licențe de sistem de operare Windows achiziționate individual de către utilizatorii finali de la un comerciant autorizat sau direct de la Microsoft. Aceste licențe permit instalarea pe orice hardware compatibil și sunt transferabile.
  • Licențe Microsoft Office Retail – Acestea sunt licențe individuale pentru suitele Microsoft Office, cum ar fi Office 365 sau Office Home & Business, achiziționate direct de la un comerciant autorizat sau de la Microsoft. Utilizatorul final primește o cheie de activare pe care o poate utiliza pentru a instala și activa software-ul pe propriul său hardware.

Acestea sunt doar câteva exemple și există multe alte licențe OEM și Retail disponibile pentru diverse software-uri și produse. Este important să menționăm că termenii și condițiile exacte ale licențelor OEM și Retail pot varia în funcție de producătorul software și de țara în care sunt achiziționate.

Recomandăm întotdeauna consultarea termenilor de licență specifici înainte de achiziționare pentru a înțelege în detaliu drepturile și restricțiile asociate cu fiecare tip de licență.

Pe SoftKeys.ro găsiți cele mai recente și autentice licențe digitale Retail pentru software-ul preferat. Colaborăm doar cu furnizori de încredere și oferim licențe 100% originale.

Citeste si...

Produse Software

-59%
Prețul inițial a fost: 195,50 lei.Prețul curent este: 79,90 lei. TVA inclus
-57%
Prețul inițial a fost: 139,90 lei.Prețul curent este: 59,99 lei. TVA inclus
-61%
Prețul inițial a fost: 387,00 lei.Prețul curent este: 149,90 lei. TVA inclus
-28%

Antivirus

NordVPN

Prețul inițial a fost: 419,00 lei.Prețul curent este: 299,90 lei. TVA inclus
Acest website foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia.